Over mij

1 jan 2017 startte ik mijn eigen praktijk Coach voor Bewust Leven, na een periode van 6 jaar waarin ik mijzelf behoorlijk had leren kennen (dacht ik toch). Ruim een half jaar daarvoor was mijn werk in loondienst gestopt en ik zag het als het ideale moment om de switch te maken, ook al was het iets eerder dan ik zelf in gedachten had. Maar ik had direct na mijn ontslag 4 maanden ‘proef’ gedraaid, waarbij de cliënten bijna als vanzelf op mijn pad kwamen. “So far, so good.”

“Weet je zeker dat deze naam klopt?” vroeg mijn spiritueel leraar nog.
Ik checkte bij mezelf en voelde een duidelijke “Ja”.

Na de start liep het echter compleet anders dan verwacht. Het liep het niet, er kwamen geen klanten. Ik probeerde op allerlei (nieuwe) manieren zichtbaar te worden, maar niets werkte. Ik gaf niet op, was vol vuur en had het vertrouwen dat ik echt wel iets te bieden had.
Het Universum had echter nog wat verrassingen voor mij in petto, die ik niet aan zag komen. Ik mocht eerst mijn eigen Coach voor Bewust Leven zijn….

Midden maart was het vuurtje ineens uit. Ik was ‘op’, voelde me compleet uitgeblust.
Ik belandde op de bank en besloot te observeren wat er binnenin mij gebeurde. Continue de neiging om ‘bezig’ te zijn, maar niets van die bezigheden maakte me echt blij. Dus bleef ik zitten, wachtend op iets waardoor ik wel gemotiveerd raakte om in beweging te komen. Dat werd het schilderen van een paar openslaande deuren die nog in de grondverf stonden. Het werkte therapeutisch waardoor ik uiteindelijk mijn hele woonkamer onderhanden nam. In die zes weken kwam mijn hoofd tot rust. Ik hoefde even aan niets anders te denken dan die kwast die op en neer ging. En langzaam kwamen de ideeën weer op, hoe nu verder.

Twee weken later gaf mijn lichaam een ander ‘signaal’, waar ik opnieuw naar moest luisteren. Deze keer was het niet mijn hoofd maar mijn lichaam. Er ging een nieuwe wereld voor mij open en dat had enorm veel invloed op mijn hele doen en laten.
Niets leek meer hetzelfde te zijn.

Van een rustig ‘meisje’ wat zich altijd op de achtergrond hield en het idee had ‘dat ze nog zoveel te leren had’, veranderde ik in een spraakwaterval, die precies wist waar ze het over had en wat ze wilde/ moest doen. En dat vertelde en deed ik ook, tegen alles en iedereen in.

Er ontstond een ‘strijd’ (discussie), met de wereld om me heen, waarvan ik in eerste instantie niet begreep waardoor dat kwam.  Ik had houvast nodig en wilde de situatie begrijpen. Ik begon al snel met het schrijven van mijn verhaal in het moment. Op deze manier kreeg ik, zonder dat ik dat van tevoren bedacht had, INZICHT  in de actie en re-actie van mezelf en anderen.

In mijn onderzoek naar het ontstaan van ‘de strijd’ en de gevolgen daarvan heb ik zo ontzettend veel mogen ontdekken over hoe ‘het leven’  voor mij werkt. Ik kon er geen genoeg van krijgen, raakte zelfs ‘verslaafd’ aan de ‘strijd’ omdat deze me zoveel inzichten gaven in hoe mijn (on)bewuste systeem van denken en doen werkt.
Strijd of niet, ik had eindelijk het gevoel dat ik  VOLUIT LEEFDE! Mijn verlangen, dat ik als kind al had, werd eindelijk vervult!

Ik moest wederom fysiek en mentaal uitgeput raken om te beseffen dat voortdurend in deze hoge energiemodus verkeren, slecht was voor de gezondheid van mijn lichaam. Ik moest van mijn ‘verslaving’ af, maar hoe deed ik dat?

Een periode van stemmingswisselingen brak aan, waarin ik afwisselend sky-high zat en vervolgens zo diep dat ik er de brui aan wilde geven, het leven van mij niet meer hoefde. Gelukkig duurde het nooit lang genoeg dat ik er ook echt iets mee deed, maar ik kon me helemaal inleven in de donkere,zware LAST van iemand met een depressie. Ik was in totale on-balans en wist op sommige momenten echt niet hoe ik mezelf weer tot LEVEN kon wekken.

Ik leerde ‘luisteren’ naar mijn lichaam, naar wat ik voelde en wat ik dacht. Het vertelde me dat ik mocht ‘vertragen’ op de momenten van hoge energie en dat ik me beter kon ‘overgeven’ aan de loodzware energie. Pas toen ben ik echt gaan BEWUST gaan waarnemen, wat mijn lichaam in beweging bracht en waar ik invloed op had en waar niet.

Inmiddels leven we in 2021 en ik heb ik de meest intense periode van mijn leven achter de rug. Ik ben me nog nooit zo BEWUST geweest van het LEVEN als nu. Dit pad was nodig om de naam Coach voor Bewust Leven te mogen dragen. Om er werkelijk voor andere mensen te kunnen zijn.

Wil jij BEWUST worden van wie jij bent en wat jou in beweging brengt? Kun je wel wat hulp gebruiken met het schrijven van jouw verhaal en wat jou WAARDE is in het grote geheel?

Neem dan contact met me op. Ik ga graag met je op pad.

♥♥♥♥♥♥♥♥