Over mij

1 jan 2017 startte ik mijn eigen praktijk Coach voor Bewust Leven, na een periode van 6 jaar waarin ik behoorlijk stappen had gemaakt op het gebied van Bewust-zijn. Ruim een half jaar daarvoor was mijn werk in loondienst gestopt en ik zag het als het ideale moment om de switch te maken. Ik draaide 4 maanden ‘proef’, waarbij de cliënten bijna als vanzelf op mijn pad kwamen.

“Weet je zeker dat deze naam klopt?” vroeg mijn spiritueel leraar nog.
Ik checkte bij mezelf en voelde een duidelijke “Ja”.

Na de start liep het echter compleet anders dan verwacht. Het liep het niet, er kwamen geen klanten. Ik probeerde op allerlei (nieuwe) manieren zichtbaar te worden, maar niets werkte. Ik gaf niet op, was vol vuur en had het vertrouwen dat ik echt wel iets te bieden had.
Het Universum had nog wat verrassingen voor mij in petto, die ik niet aan zag komen: Ik werd ‘getest’ of ik mezelf kon HELEN en mocht eerst mijn eigen Coach voor Bewust Leven zijn….

Midden maart was het vuurtje ineens uit. Ik was ‘op’, voelde me compleet uitgeblust.
Ik laste een pauze in om tot rust te komen en maakte van de nood een deugd. Zette mijn verstand ‘uit’ en begon (in 6 weken tijd) heel therapeutisch mijn hele woonkamer te schilderen. Twee weken daarna kreeg ik opnieuw een signaal van mijn lichaam, waar net zo naar geluisterd moest worden. Niet vanuit het rationele, maar vanuit de kracht van het innerlijk weten.

Vanuit het niets, ging een nieuwe wereld voor mij open en dat had enorm veel invloed op mijn hele ‘ZIJN’ (mijn doen en laten).
Van een rustig ‘meisje’ wat zich altijd op de achtergrond hield veranderde ik in een spraakwaterval, die precies wist waar ze het over had en wat ze wilde/ moest doen. En dat vertelde en deed ik ook, tegen alles en iedereen in. Het zorgde voor ‘strijd’ (discussie), met de wereld om me heen, en ik begreep maar niet wat er ‘mis’ ging.
Er ging niets mis, de mensen om mij heen waren alleen nog niet klaar voor de informatie die ik doorgaf. Deze informatie kwam van een heel andere frequentie, waardoor we totaal geen verbinding konden maken. Daarnaast zat er zoveel kracht in de manier waarop ik alles onder woorden bracht dat ik met mijn spraakwaterval de ander ook totaal geen ruimte gunde. Natuurlijk stuitte dat op weerstand, maar het duurde even voordat ik dat door had.

In de afgelopen 4,5 jaar heb ik zo ontzettend veel mogen ontdekken en toepassen. Ik kon er geen genoeg van krijgen, raakte zelfs ‘verslaafd’ aan de ‘strijd’ omdat deze me zoveel inzichten gaven in hoe mijn (on)bewuste systeem van denken en doen werkt.
Strijd of niet, ik had eindelijk het gevoel dat ik  VOLUIT LEEFDE! Mijn verlangen,  dat ik als kind al had, werd eindelijk vervult!

Ik moest wederom fysiek en mentaal uitgeput raken om te beseffen dat voortdurend in deze hoge energiemodus verkeren, slecht was voor de gezondheid van mijn lichaam. Ik moest van mijn ‘verslaving’ af, maar hoe deed ik dat?
Een periode van stemmingswisselingen brak aan, waarin ik afwisselend sky-high zat en vervolgens zo diep dat ik er de brui aan wilde geven, het leven van mij niet meer hoefde. Gelukkig duurde het nooit lang genoeg dat ik er ook echt iets mee deed, maar ik kon me helemaal inleven in de donkere,zware LAST van iemand met een depressie. Ik was in totale on-balans en wist op die momenten echt niet hoe ik mezelf weer tot LEVEN moest wekken.

Ik mocht leren luisteren naar mijn lichaam, naar wat ik voelde en wat ik dacht. VERTRAGEN op de momenten van hoge energie en OVERGAVE aan de loodzware energie. Pas toen ben ik echt gaan BEWUST gaan waarnemen wanneer en hoe ‘het LEVEN’ (alles in mijn lichaam) in beweging kwam en waar ik invloed op had en waar niet.

Ik had duidelijk geen controle meer over de energie die door mijn lichaam stroomde. Nog nooit eerder had ik zulke heftige emoties ervaren, maar ze waren ook niet tegen te houden.
Daarnaast had ik de beschikking gekregen over ‘het innerlijk weten’, wat duidelijk anders was dan het rationele denken. Wat was het verschil tussen die twee, behalve dat de informatie vanuit  ‘het innerlijk weten’ 100% klopte, (zuiver voelde). Op die momenten ervaarde ik heel bewust dat de energie in mijn lichaam steeg, soms tot de meest hoge frequentie. De informatie was dan zoveel dat het niet concreet samen te vatten was.

Inmiddels zijn we ruim 4,5 jaar later en ik heb de meest intense periode van mijn leven achter de rug. Ik heb mezelf nog nooit zo STABIEL gevoeld als nu. Er zijn momenten dat ik de kracht waarmee ik alles mocht ervaren mis, maar besef eveneens dat ik een ‘lucky bastard’ ben dat ik deze intense ervaringen heb mogen beleven en mezelf letterlijk heb kunnen HELEN.
Nu is het tijd voor het échte ‘werk’. Het delen van alle ‘wijsheid’ (ervaringen) die ik gedurende mijn leven, maar met name in de afgelopen jaren heb opgedaan.

Ga je met me mee op pad?