Bewust leven, waarom zou ik dat willen?

  • 0

Bewust leven, waarom zou ik dat willen?

Vroeg laatst iemand mij. Het was een onverwachte maar goede vraag , waar ik even over na moest denken. Voor mij is bewust leven een belangrijk onderdeel van mijn leven geworden en heel vanzelfsprekend, maar dat was ,nog niet zo lang geleden, ook anders. Voor mij was de term Bewust leven ook nog niet zo helder.
Een reden om te vertellen wat het mij heeft opgeleverd, vanuit mijn referentiekader.

Ik ben altijd een rustig meisje geweest. Ik voelde me klein, onopvallend, had de indruk dat mensen niet op mij zaten te wachten. Ik zocht wel altijd aansluiting bij groepen mensen, wilde graag ergens bij horen. Wat maar deels lukte. Soms werd ik niet gevraagd voor dat wat georganiseerd werd. Toch was ik blij met de momenten dat ik ‘erbij hoorde’. Ik zei nooit zoveel, had het idee dat ik niets te zeggen had. Zodra de aandacht op me gevestigd werd, stokt mijn adem en klapte ik dicht. Geen woord kon ik uitbrengen. En mijn overtuiging dat ik niet kon praten groeide. Ik was rustig,verlegen, maar ergens van binnen voelde ik het bruisen. Er zat meer in me, maar geen idee wat dat was en hoe ik dit naar buiten kon laten komen. Elke nieuwe fase in mijn leven wilde ik de andere ‘ik’ die ik van binnen voelde, laten zien. Maar steeds lukte het niet. De rode draad in mijn leven. Uiteindelijk legde ik me erbij neer en vond er een weg in. Met op de achtergrond een onrustig gevoel, wetende dat er meer in me zat.

In 2011 maakte ik een eerste stap in de zoektocht naar mezelf. Omdat ik voor mijn gevoel geen andere keus had en er op dat moment iemand op mijn pad kwam die mij de hand reikte. Deze kans heb ik gepakt. Ik was er klaar mee en klaar voor. En dat heeft me zoveel opgeleverd.

– Ik sta vol in het leven! Geniet van elke dag.
– Heb het gevoel dat ik iets bijdraag aan de wereld.
– Ik durf me te laten zien.
– Voel me krachtig en sterk.
– Ik heb vertrouwen.
– Ben veel minder afhankelijk van anderen.
– Doe de dingen die ik leuk vind.
– Zie minder op tegen dat, wat ook moet gebeuren.
– Ik maak duidelijke keuze in wat ik belangrijk vind
– Ik kan praten!!

Van iemand die ergens bij wil horen, naar iemand die niet langer bang is alleen te staan. Het starten van mijn eigen coachpraktijk is hier het levende bewijs van. Ik sta op eigen benen!

Nu ben ik de reikende hand die jij misschien nodig hebt.
– Heb jij je neergelegd bij de gedachte dat je leven is zoals het nu is?
– Heb jij het gevoel dat er meer in je zit dan je nu laat zien?
– Wil je graag sterker en krachtiger worden maar heb je geen idee hoe?

Neem mijn hand.
Ik nodig je van harte uit om persoonlijk kennis te komen maken. Voel jij je veilig genoeg om samen met mij te onderzoeken wat jij nodig hebt om vol van het leven te genieten? Pas dan maken we de eerste officiële afspraak voor jou pad naar een Bewust, mooier en rijker leven.

Ik ontmoet je graag.


Leave a Reply