Voor jou

Voor jou

De wereld is complex geworden! Er is overvloed en tegelijkertijd schaarste, in die zin dat we niet meer vrij zijn om te doen wat we willen. De omstandigheden bepalen ons leven in grote mate en we voelen ons steeds minder vrij en veilig. Logisch, want we hebben geen idee waar dit toe leid. Wat kun je nu het beste doen?

Een gebruiksaanwijzing voor een gelukkig leven bestaat niet. Ieder mens is uniek, ook al lijken we veel overeenkomsten te hebben. De manier waarop we naar het leven kijken en ermee omgaan wordt echter gevormd door de omstandigheden waarin we geboren worden en de gebeurtenissen die we in ons leven meemaken. Onze bewuste en onbewuste reacties daarop ‘maken’ ons bijzonder.  Ben je op een bepaald moment niet (meer) gelukkig, dan is er maar een iemand die daar iets aan kan veranderen en dat ben jij. Je kunt de kunst afkijken en proberen hetzelfde te doen als anderen, maar dat geeft je niet de garantie dat het ook voor jou helpt en voor je het weet ben je jaren verder.

Beter is om te gaan ontdekken, wat jou heeft gemaakt tot wie jij bent. ‘Wie’ ben jij? Wat zijn jouw sterke punten, wat is minder goed ontwikkelt? Wat maakt jou bijzonder? Want ieder mens is bijzonder en van waarde in deze wereld.  Door jouw positieve kanten te ontdekken en te benutten,  ervaar je vanzelf meer vreugde in je leven en je word minder afhankelijk van de omstandigheden en gebeurtenissen in je leven. Wie wil dit nu niet?

Lees meer