Over bewust worden

Over bewust worden

‘‘Bewust worden is een feestje” roep ik al een paar jaar en dat is het ook voor mij. In eerste instantie met name het bewust worden van wie ik zelf ben als mens. Wat heeft mij gevormd en waarom doe ik wat ik doe, terwijl ik het zo graag anders wil? Waarom lukken dingen niet? Het vinden van antwoorden op die vragen gaf en geeft mij een ongelooflijke kick.

Na jarenlang onderzoek naar mezelf, waarbij ik gebruik gemaakt heb van de omstandigheden, ben ik nu in staat om naar buiten te treden. Zachtjes aan, om het lijntje niet te breken. Want lang niet iedereen zit te wachten op mijn bevindingen, heb ik gemerkt. Ik voel me nu echter krachtig genoeg in mijn lijf om mijn visie te delen.

En dat allemaal dankzij mijn alles wat er in mijn leven gebeurd is. De fijne omstandigheden, maar eigenlijk nog meer wat men noemt de minder fijne gebeurtenissen. Ik zie ze allang niet meer zo, omdat ik juist door het reflecteren op deze situaties iets leerde over mezelf. Het hielp wel dat de basis van mijn leven hoofdzakelijk goed was. Hierdoor hoefde ik minder te ‘overleven’ in de maatschappij die toch wel heel veel van ons mensen vraagt. Lang niet iedereen heeft dat geluk, dat besef ik ook heel goed.

Op dit moment zie en hoor ik vooral veel onbegrip in de wereld om mij heen. Onbegrip over de maatregelen, onbegrip over elkaars standpunten en misschien begrijpen we onszelf soms ook gewoon niet. Onbegrip zorgt voor verwarring, frustratie en angst. En waar frustratie en angst is, komt nooit vrede, eenheid of heelheid. Zo simpel is het, begrip is de sleutel om de verbinding tussen 2 werelden te maken.

Vergelijk de situatie met een motor die storingen vertoont, het systeem werkt niet goed meer. Je bent a-technisch, raakt gefrustreerd of wordt angstig, afhankelijk van de gevolgen die je voor jezelf verwacht. Ben je echter een allround monteur die de motor van binnen en buiten kent en de werking ervan begrijpt, dan is er geen vuiltje aan de lucht. De motor draait binnen no time weer als een zonnetje.

Verander het woord motor in mens en je hebt hetzelfde resultaat. Okee, de mens zit wel iets complexer in elkaar dan een motor, maar in grote lijnen komen we een heel eind.

Lees meer